Nepsy

 

NEPSY este o baterie de evaluare neuropsihologica completa, adaptata si validata pe populatia romaneasca, pentru copii intre varsta 3-12 ani. Acesta este, in momentul de fata, cel mai bun instrument de diagnoza neuropsihologica pentru acest grup de varsta. A fost conceput pentru a evalua atat aspectele de baza, cat si aspectele complexe ale abilitatilor cognitive, care sunt foarte importante din punct de vedere al invatarii si al performantelor din domeniile scolare si extrascolare.
Bateria NEPSY este alcatuita din mai multe subteste neuropsihologice care pot fi folosite in diferite combinatii, in functie de nevoile copilului si scopul examinatorului. In aceasta baterie au fost incluse un numar mare de subteste care evalueaza dezvoltarea neuropsihologica in cinci domenii functionale cognitive complexe:

  • Atentie/Functii Executive
  • Limbaj
  • Functii Senzoriomotorii
  • Procesare Vizuospatiala
  • Memorie si Invatare
Datorita complexitatii testului, evaluarea se realizeaza intr-un numar variabil de sedinte (3-5) cu durata intre 30-45 de minute in functie de varsta si nivelul de concentrare al copilului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright© 2011 www.psihoterapiasufletului.ro 

 

image

Monitorizat de SEO

 

make money with google
make money online from home
how to make money internet
options trading
day trading
the hd hero2
geld verdienen online
read full article
cedar finance login
how to make money online fast