Grup de interventie pentru

copii agresivi

 

Copiii fac fata uneori situatiilor familiale, scolare si sociale tensionate prin comportamente agresive. Comportamentele agresive pot reprezenta in aceste cazuri o forma inadecvata de stabilire a relatiei cu o persoana sau pot fi o modalitate de a atrage atentia; alteori insa in spatele lor se poate afla o simpla provocare. Uneori agresivitatea poate reprezenta neajutorarea unui copil sau poate servi la impunerea propriilor interese. In unele cazuri, copiii folosesc comportamentele agresive pentru a castiga o identitate proprie, o constiinta de sine. Pe cat de numeroase sunt motivele izolate ale agresivitatii, pe atat de clare sunt consecintele sale: comportamentele agresive au in timp efecte negative si duc la deficiente la nivelul strategiilor de rezolvare pasnica a situatiilor conflictuale.  

Obiectivele generale pe care dorim sa le realizam in training-ul cu copilul sunt
urmatoarele:

  1. Copilul trebuie sa invete sa se observe atent. Pentru a putea stabili relatii mai bune cu ceilalti copii vom exersa impreuna noi comportamente.
  2. Copilul invata sa devina linistit si relaxat motor prin fazele de relaxare din timpul sedintelor.
  3. Stabilim un plan de administrare de intariri. Prin intermediul acestuia copilul va putea recunoaste relatia dintre comportamentul sau si consecintele care il urmeaza.
  4. copiii exerseaza cum sa reactioneze la furia pe care o resimt si sa o manifeste in mod adecvat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright© 2011 www.psihoterapiasufletului.ro 

 

image

Monitorizat de SEO

 

scrabble word finder
how to make money online
make money online
how to make money internet
go pro hero
geld verdienen im internet
click for source
electronic cigaret
buy e cigarette
cedar finance